Tánccipő, karaktercipő, latin tánccipő, salsa cipő

 

Tánccipő

Szívesen salsa-znál vagy inkább tangóznál? Megvan a flitteres ruhád, de még nincs tánccipőd? Ideje beszerezned az első párral, de vigyázz, mert tánccipőből is számos fajta létezik, olyat vegyél, ami a lábaddal és a tánc fajtájával is kompatibilis.

Keringőhöz nem húzunk salsa cipőt és fordítva. A méreteknél ne essünk túlzásokba: hagyatkozzunk a megszokott számra! Ha túl nagy a tánccipő, könnyen sérüléseket okozhat, a túl szűköstől pedig hólyagok keletkeznek. Legyen passzentos, mint egy jó minőségű bőrkesztyű.

Társastánc cipő

Vásárolj társastánc cipőt jó áron, kiváló minőségben, a társastánc cipő boltból.

Sztepp cipő

A legismertebb tánccipő talán a sztepp cipő, hisz ki ne emlékezne Fred Astaire kopogására? Sokféle stílusban gyártják, a Mary Jane stílus a kezdők nagy barátja. A tapasztaltabbaknak érdemes egy bőr oxfordit beszerezni. Hogy van-e sarka vagy nincs, rajtad múlik, de azt tudnod kell, hogy előbbinél nehezebb az egyensúlyozás.

A jellegzetes kopogó hangért a talpra ragasztással vagy csavarral rögzített fémlemezek felelnek. Ráadásul a csavarokkal is lehet játszani, ezáltal különböző hangzás jön létre. A táncosok sűrűn állítják őket – szűkítik vagy tágítják -, hogy más hangzást hozzanak létre.

 

Belmove Tánccipő bolt Budapest tánccipő kínálata>>>

 

Karaktercipő

Karaktercipőt biztosan látott már mindenki, csak nehezebb meghatározni, mit is jelent pontosan. Általában egy zárt, pántos, testszínű vagy fekete Mary Jane-stílusú cipőt kell elképzelni, ami nyilván csinosabb fazonú, ha egy dögösebb musicalről van szó.

Latin tánccipő

Ha karibi ritmusokra vágysz, akkor latin tánccipőt kell beszerezned, de ha még nem tetted le a voksod egyik stílus mellett, akkor is jó választás lehet a hölgyeknek.

Standard tánccipő

Vásárolj standard tánccipőt jó áron, kiváló minőségben, a standard tánccipő boltból.

Salsa cipő

A latin tánccipő, ezen belül a salsa cipő áramvonalas felépítésű, könnyű, rugalmas és a megfelelő helyeken kipárnázott. Utóbbi azért szükséges, mert a latin technika főként a talppárnákat helyezi központba, ezért nagyon fontos, hogy minél kisebb terhelés érje őket.

Kipárnázatlan cipőben nagyon hamar fájdalmas élmények következnek. A sarokmagasság eltérő lehet, 2,5 centitől akár 8 centiig. El kell dönteni, kinek mit bír a lába, a magasabb sarok persze nem csupán mutatósabb, de ennél a stílusnál komoly előnyt jelenthet a forgásoknál, illetve az előre-hátra mozgásoknál.

Az orrész általában nyitott, de ha zárt, akkor oldalt nyitott a cipő, amit természetesen pánt rögzít a bokához. Ez is lényeges, mert a rossz pánt komoly sérüléseket okozhat. A kezdők válasszák a duplán keresztezett pántot, hogy a cipő még véletlenül se essen le a lábukról!

 

Belmove Táncipő bolt Budapest táncos harisnya kínálata>>>

 

Tangó cipő

A standard tánccipő, így a tangó cipő is konzervatívabb megjelenésben, mint latin társai. Zárt orrúak, sarkuk alacsonyabb és nem kiszélesedő, mint a latinnál, hanem karcsúsított, középre helyezett.

A sarok pozíciója teszi lehetővé, hogy például a tangóra jellemző hátramozgások könnyebben menjenek a táncosnak, mert nagyobb a stabilitás. A színvilágot tekintve nem annyira harsány, mint a latin, jellemző a bézs, pezsgő vagy testszínű szatén, no és az elmaradhatatlan fekete.

A magasabb sarok itt is előny – főként a forgások miatt -, de aki még nem profi tipegő, az maradjon csak alacsonyabb szinten. A sarok méreténél fontosabb az egész cipő mérete, tudjanak kapaszkodni a lábujjak, de ne túlzottan, le libegjenek, de ne is szoruljanak. Törekedjünk a zokni típusú érzetre!

Versenytánc cipő

Vásárolj versenytánc cipőt jó áron, kiváló minőségben, a versenytánc cipő boltból.

 

<<< visszatérés a Felnőtt Balett Oktatás főoldal menüpontba

.