Nyári balett kurzus

 

Nyári balett kurzus a Nyugatinál,

egész nyáron oktatás, több szinten.

 

Nyáron nem szívesen izzad az ember a rúdnál, lássuk be. Ha nem bírod a bikram balettot, de azt se szeretnéd, hogy az egész éves munkád három hónap alatt eltűnjön, optimális választás lehet, ha feliratkozol egy nyári balett kurzusra.

A oktatásban sokan esküsznek egy néhány hétig tartó intenzív balett tanfolyamra, mert páratlan fejlődést lehet elérni vele, főleg akkor, ha hetente csak egy vagy két órát veszel. A mindennapos gyakorlás extra hatásfokkal bír az izmokra, azok sokkal rugalmasabbak, erősebbek lesznek.

Javul a művészi kivitelezés, a technikáról nem is beszélve. Szebben fogsz táncolni, a mozdulataid kecsesebbek, lágyabbak lesznek. Ha jól dolgozol ebben a pár hétben, garantáltan nem felejti el a tested a begyakorolt mozdulatokat, lépéssorozatokat.

 

 

Nyáron hasznos lehet, ha az oktatásnak ezt a gyors változatát választod, kétféle okból is. Egyfelől az izmok imádnak melegben dolgozni, nagy szívességet teszel nekik, ha a meleg hónapokban készteted kemény munkára a tested, hiszen jobban terhelhetők, mint hidegben.

Másfelől az izommemória olyan eredményesen javul a nyári balett kurzustól, hogy szeptemberben sem kell szégyenkezned, amikor visszaállsz a rúdhoz. Amíg mások küzdeni fognak az assambléval, addig te könnyedén megugrod a lépést.  

A fejlődés természetesen nem csak fizikailag figyelhető meg. Sokkal koncentráltabb lesz a mozgásod azáltal, hogy mindennap gyakorolsz. A nyári balett kurzus elkötelezetté tesz, egyre több mindent tudsz megcsinálni, a siker pedig nem marad el, így a végére egy magabiztosabb balerina fog visszanézni rád a tükörből.

Ráadásul ne felejtsük el azt se, hogy akár egy, akár több tanárral dolgozol, sokkal több visszajelzést fogsz kapni a munkádat illetően: felszínre kerülhetnek hibásan berögzült mozdulatok, tartások, melyeket az intenzív gyakorlás miatt nagyon gyorsan lehet korrigálni.

A mindennapi helyes tartás teljesen kiigazítja a korábban rosszul rögzült mozdulatokat. Kell ennél több ahhoz, hogy feliratkozz egy intenzív nyári balett kurzusra?