Balettcipő

Balettcipő

Készen állsz a tendu-re? Ha megvan a harisnyád és a dresszed, ne felejtkezz el a legfontosabb tánckellékről: a kiváló minőségű balettcipőről! A balerina egyik éke a lábbelije, parádézz te is profi balett gyakorló cipőben a felnőtt balett oktatáson!

Keresd a nemzetközi gyártókat, és válaszd ki a számodra megfelelőt párt, ami csepp talpú, bőrből vagy vászonból készült.

Ha már előadásra gyakorolsz, érdemes egy szatént is beszerezni, hiszen a fellépő cipőnek valóban ragyognia kell.

A hagyományos felnőtt balett oktatásra azonban tökéletesen megfelel a vászon vagy bőr balettcipő, amelynek gumiszalagjai is vannak. Utóbbiak nincsenek mindig felvarrva, ha neked kell, ügyelj rá, hogy pont passzoljon a lábfejedre.

Ne varrd túl szorosra, de ne is lötyögjön a lábon, mert az problémákat okozhat. Az is fontos, hogy kívülre varrd a szalagokat, így azok nem irritálják a lábadat tánc közben.

A cipő elején lévő nagyon vékony gumiszalag szintén nem dísznek van ott, az a célja, hogy rendesen tartsa a lábat. Húzd össze, kösd masnira és tűrd be a cipő széle alá, hogy az se zavarjon gyakorlás közben.

Vásárlás során állj rendesen a cipőben, járkálj, forogj benne, hogy érezd, mindenhol úgy viselkedik, mintha zokni lenne rajtad. Próbáld ki mindkét anyag típust, hogy lásd a különbséget.

Mivel a bőr idővel kinyúlik, érdemesebb passzentosabbat választani. A vászon balettcipő esetében elegendő, ha olyat veszünk, ami pont kényelmes mindenhol. A körmöd vágd rövidre, hiszen az is megtévesztő lehet a vásárlás során. 

 

<<< visszatérés a Felnőtt Balett Oktatás főoldal menüpontba

.