Balett szoknya

Balett szoknya, balett tütü

A balerina egyik ékessége – ha nem tütüben táncol – a lágyan omló balett szoknyája, ami annyira vékony, hogy szinte nem is látszik. Ha te is szeretnél ilyen szoknyát a felnőtt balett oktatásra, irány a szaküzlet!

A különböző árnyalatú, muszlin balett szoknyák csak rád várnak. Válassz a harisnya vagy a dressz színével harmonizáló darabot, a tükörben pedig gyakorold benne a lépéseket és persze a szoknya megkötését.

A hibátlan felkötéshez a szoknyát pontosan a derékvonal közepére kell helyezni, a két szélét tartsd kifelé, két oldalt. Először az egyik oldalt vidd keresztbe, majd a másikat tedd át (ezért is hívják átlapolós fazonnak) ne túl szorosan, de ne is lazán.

A megkötő szalagot vidd hátra, ha hosszú, akkor két körben, és azon a ponton kösd meg, ahol kezdted a műveletet. Ha még mindig hosszú a megkötő szalag, tűrd be a balett szoknyába, de lehet, hogy érdemes belőle néhány centit levágni.

A gyártók úgy gondolkodnak sok fazonnál, mint a cipőszalagok esetében: te döntöd el, hogy mekkora legyen a kívánt hossz. Fontos, hogy ne zavarjon a felnőtt balett oktatás során.

 

 

<<< visszatérés a Felnőtt Balett Oktatás főoldal menüpontba

.