Balett ruha

Balett ruha

Lélegző anorák, kötött sort, melegítő csizma? Talán furán hangzik, de igen, ezek is mind a balett ruha kategóriájába esnek. A felnőtt balett oktatás órai viselete ugyanis nem csak egy harisnyából és egy dresszből áll. Persze azok is kellenek, de bemelegíteni például nem lehet egy szál pendelyben!

Gondolj csak bele, milyen sokkhatásnak teszed ki az izmokat. A hideg izom rugalmatlan, pillanatok alatt túlfeszítheted, elpattannak az izomrostok, és egyszer csak azon kapod magad, hogy a kanapén ülsz és jegeled a lábad.

Ezt elkerülendő, miután megvetted a tökéletes dresszt és a harisnyát, ne menj el anélkül a boltból, hogy nem próbálod fel a meleg holmikat is. A váll, hát kényes terület, boríts rá kardigánt.

A kötött, átlapolós kardigánok nem csupán esztétikus látványt nyújtanak, de tökéletesen funkcionálnak a bemelegítés idejére, hiszen maximális mozgásszabadságot biztosítanak.

Szoknya rajongó vagy? Ez sem gond, miután bemelegítettél, felhúzhatod a kedvenc balett ruha darabod, de addig bújtasd a lábaid melegen tartó nadrágba vagy hosszú lábszárvédőbe. A láb izmainak óvása talán még fontosabb, hiszen szinte minden mozdulatban részt vesznek a lábak.

Ha nem akarsz túlzottan beöltözni, akkor is legyen nálad egy vastagabb balett zokni, ami nem annyira meleg, mint egy kötött lábszárvédő, de képes melegen tartani a lábfejet és a lábszárat. A hideg lábúaknak kötelező darab a csizma, ami annyira hasznos, hogy néhány perc alatt megfelelő hőmérsékletet tud biztosítani.

A combokra ugyanez igaz: ha nem bírod a teljesen hosszú melegítő nadrágot, válassz egy csinos, letekerhető, kötött sortot, amelyet a bemelegítés végeztével felsodorhatsz. Praktikus viselet azoknak, akik nem akarnak egy percet sem vesztegetni a fel-le öltözéssel. Az átlapolós kardigánt ugyanilyen könnyű használni, egy mozdulattal kiköthető, és már le is lehet rakni.

Átmeneti megoldást kínálnak a balett bolerók, melyek mindössze a karokat és a vállat védik a felnőtt balett oktatás alatt, a balett órán. Nagyon szép kiegészítője a dresszeknek, és közben melegen is tartanak. 

 

 

<<< visszatérés a Felnőtt Balett Oktatás főoldal menüpontba

.